Cantabile Pianowedstrijd 2018

carousel-20-20181121.jpg

Cantabile streeft naar de verheffing van de pianocultuur in Vlaanderen en tracht deze doelstelling te bereiken door:

- het inrichten van een tweejaarlijkse pianowedstrijd voor jongeren tot 19 jaar, tijdens de pare jaren;

- het inrichten van een tweejaarlijkse compositiewedstrijd voor piano, tijdens de onpare jaren. De bekroonde composities worden als verplicht werk door de finalisten van de betreffende graad uitgevoerd tijdens de finale van de volgende Pianowedstrijd voor de Jeugd;

- een klemtoon te leggen op het werk van Emmanuel Durlet (1893 - 1977), eminent pianist, pedagoog en componist;

- het organiseren van recitals en concerten voor de bekroonde pianisten.

 De wedstrijd stimuleert zowel jongeren, ouders als leraars bij hun inzet voor de pianostudie terwijl, in het verlengde daarvan, de aangeboden recitals en concerten voor de noodzakelijke podiumvastheid zorgen.

Met dit doel voor ogen worden in gans Vlaanderen talrijke evenementen ingericht waarop de Cantabilelaureaten hun vorderingen door een geïnteresseerd publiek kunnen laten appreciëren.

Ook buitenlandse concertreizen staan op het programma. Zo concerteerden reeds meerdere laureaten op verschillende plaatsen in Europa en bovendien worden in het kader van de samenwerking met “Jugend musiziert Nordrhein-Westfalen” jaarlijks uitwisselingsconcerten ingericht. 

Sinds 1999 blijven de Cantabilerecitals niet uitsluitend tot het solistisch pianospel beperkt. Met het project “Kamermuziek Jong Vlaanderen” worden concerten met eigentijdse kamermuziek van eigen bodem in diverse bezettingen ingericht. 

Metropolis Music Publishers is reeds jaren de geprefereerde uitgave-partner van de wedstrijd. Zo wordt het professioneel lay-outen en uitgeven van de opgelegde werken telkens aan hen toevertrouwd. Dit zijn de opgelegde werken voor de Cantabile Pianowedstrijd 2018:

×
×