Goktas, Dilaver

goktas-dilaver.jpg

Dilaver Göktaş is in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast saz speelt hij ook ud, gitaar en darbuka 

Dilaver heeft veel podiumervaring. Hij heeft aan diverse muziekprojecten mee gewerkt en heeft vele geluidsopnames op zijn naam staan. Momenteel geeft Dilaver voornamelijk solo optredens. 

Op de bovengenoemde instrumenten geeft hij les o.a. bij Muzerije in Den Bosch, de Cke-muziekschool in Eindhoven, Factorium in Tilburg en bij de Alevitische Vereniging in Uden. In zijn lessen gebruikt hij de methodieken die hij zelf heeft ontwikkeld voor al deze instrumenten. Alle boeken zijn geheel in het Nederlands geschreven. 

Naast zijn recente lesboek Saz-3, heeft hij onlangs ook twee stijlgerichte lesboeken voor vergevorderden geschreven, één voor 'lepeldansmuziek' uit de streek Konya en één voor de 'zeybekmuziek'. Momenteel is hij het lesboek Bağlama-3 en het stijlgerichte lesboek voor Sürmeli-stijl aan het schrijven.

Meer informatie over Dilaver Goktas vindt U hier

 

Dilaver Goktas was born in 1963 in Turkey.

He has been living and working since a long time in The Netherlands.

Dilaver Goktas is a professional saz, baglama, ud, guitar and darbuka player and a singer. As a teacher he's working at the Music school of Eindhoven and he started with his own Music school in 2015. He is the founder of many musical projects in The Netherlands.

As an author he wrote many educational books and he is a composer and an arranger as well. 

×
×